waar-op-te-letten-bij-het-kopen-van-een-kinderdekbed

Kinderdekbedden informatie

Inhoudsopgave

  De kinderdekbedden van Slaap Kindje Slaap zijn alle Ökotex gecertificeerd en dus huidvriendelijk en antiallergisch.

  Waar op te letten bij het kopen van een kinderdekbed

  Bij het uitzoeken van een kinderdekbed zijn er een aantal zaken belangrijk zoals de maat en welk materiaal. De gebruikte materialen voor kinderdekbedden maken veel uit in gewicht en de mate van isolatie en dus warmte of koelte. U kent uw kindje het beste dus let goed op wat het beste bij uw kindje past. In mijn optiek is een katoenen kinderdekbed verreweg het beste om te nemen. Het voordeel van katoen is dat dit goed vocht opneemt en dat dit type kinderdekbed wasbaar is. Als uw kind de overstap maakt naar een ‘gewoon’ bed qua maat (meestal rond het tweede levensjaar) is het aan te raden gelijk een goed dekbed aan te schaffen.Hier vindt u ons beste kinderdekbed.

  De kinderdekbed maten

  Het kinderdekbed dat het beste past bij een baby bed, wieg of juniorbed is een dekbed van circa 100 x 135 (gemiddeld tot het tweede levensjaar). Het kinderdekbed dat het beste past bij een eenpersoonsbed is circa 140 x 200 (meestal na het tweede levensjaar).

  Handig om dit als richtmaten aan te houden. Pas op met het kopen van een (te) groot dekbed voor uw kind. Als u de richtlijnen van hierboven aanhoudt passen de dekbedovertrekken goed bij het bed.

  Let bij een dekbed op de gebruikte materialen en dikte. Kijk wat het beste bij je kind past. Maar neem sowieso iets met een hoes van katoen. Katoen is zeer ademend en vocht opnemend wat het slaapcomfort voor je kind vergroot. Een ander belangrijk punt is warmteregulatie. Slapende kinderen hebben het vaak warmer dan volwassene waardoor ze ook niet persé een dik dekbed nodig hebben.

  Kinderdekbed certificaties

  Er zijn voor textiele producten niet veel certificaten voor gezondheid en hygiëne. Het beste en bekendste keurmerk voor textiele producten is het Öko-tex 100 klasse 1 certificaat. Als het kinderdekbed Öko-tex 100 gecertificeerd is weet u zeker dat er geen schadelijke of gevaarlijke stoffen in zitten. Klasse 1 staat voor de strengste keuringseisen; volledig veilig voor baby’s en kleine kinderen.

  Sommige met dons gevulde dekbedden mogen het Nomite certificaat voeren. Dit betekend dat dit dons behandeld is waardoor het huisstofmijt vrij is. Ook het Traumpass label is een kwaliteitskeurmerk welke speciaal voor donzen dekbedden is gemaakt.

  Allergie

  Heeft u een allergiegevoelig kind? Dan is wellicht een katoenen of synthetisch dekbed de beste keuze. Dit type dekbed kunt u wassen en blijft zo schoon en hygiënisch. Een wollen of donzen dekbed kunt u niet wassen en creërt zodoende veel stof. Katoenen kinderdekbedden zijn meestal zeer hygiënisch omdat dit type dekbed wasbaar is.

  Soorten kinderdekbedden

  Er zijn verschillende mogelijkheden qua kinderdekbedden. U kunt kiezen uit dons, katoen en synthetisch. Het is belangrijk dat een kinderdekbed wasbaar is.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!