Certificeringen en keurmerken

Inhoudsopgave

  Certificeringen en keurmerken zijn van groot belang voor kindermatrassen. Dit komt omdat kinderen een veel langere tijd in bed door brengen. Daarnaast hebben kinderen een hoger ademvolume, lager lichaamsgewicht en zijn ze gevoeliger omdat het lichaam nog in ontwikkeling is. In kindermatrassen zijn veel chemische stoffen verwerkt, waaronder stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Kies daarom altijd een kindermatras dat gecertificeerd is en diverse keurmerken heeft.

  Kindermatrassen die in Europa geproduceerd én gecertificeerd zijn, garanderen dat deze veilig zijn. Slaap kindje Slaap maakt dan ook alléén kindermatrassen die volledig veilig zijn en de volgende certificaten en keurmerken hebben:

  1. Certipur certificering

  Voor koudschuim en traagschuim is het CertiPUR certificaat het belangrijkste certificaat waarmee je zeker weet dat het product veilig en in Europa geproduceerd is.

  Het geregistreerde CertiPUR Label verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties op het gebied van kwalitatief hoogwaardige (koud) schuimen. Alleen producenten die voldoen aan strikte veiligheids-, gezondheids- en milieueisen mogen gebruik maken van dit label.

  2. HygCen certificering

  HygCen certificaat gegarandeerd dat matrassen volledig vrij zijn van giftige stoffen en is een van de belangrijkste certificaten. HygCen is een belangrijk internationaal gerenommeerd testlaboratorium op het gebied van hygiëne en veiligheid. De deskundige testmethodologie biedt een bijdrage aan het gebied van kwaliteitsborging in heel Europa.

   
  3. LGA certificering

  Dit certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen en garandeert dat de kwaliteit van het betreffende schuim een hoge constante waarde heeft.

   
  4. Öko-Tex keurmerk

  Öko-Tex textiel test op schadelijke stoffen en heeft meer dan 100 verschillende parameters. Öko-Tex gaat veel verder dan de wettelijke vereisten. De Europese Oko-TEX milieucertificering garandeert dat de materialen geen enkele schade aan de gezondheid van mensen kunnen toebrengen en zelfs babyhuid vriendelijk is.

   
  5. ISO 9002

  De ISO-9000-certificaties zijn standaarden van het ISO-instituut waarbij is vastgelegd hoe een organisatie haar kwaliteit kan waarborgen. Indien een organisatie volgens de ISO-9000-normen werkt, kan zij een certificaat aanvragen dat dit bewijst.

   
  Terug naar overzicht
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!