het-beste-kindermatras-van-slaap-kindje-slaap

Beste kindermatras

Inhoudsopgave

  De kamer van je kind is de plek waar het zich fijn en geborgen moet kunnen voelen. Een plek waar je kind graag vertoeft en bovenal goed en rustig slaapt. In de meeste gevallen wordt er dus veel aandacht en geld aan de kinderkamer besteed want (aanstaande) ouders willen het beste voor hun kind. Waar ze echter te vaak niet bij stilstaan is het belangrijkste aspect van de kinderkamer; het kindermatras. Een kind in ontwikkeling heeft namelijk een goed, comfortabel en vooral veilig matras nodig.

  Geen risico bij het beste kindermatras

  Als je voor het best mogelijk kindermatras wilt kiezen zal je vooral moeten kijken of het matras alle certificeringen heeft en waar het geproduceerd is. Als je bijvoorbeeld een medisch gekwalificeerd koudschuim neemt, hoef je zich geen zorgen te maken of er eventuele giftige stoffen in het schuim zitten of dat het op enige andere manier schadelijk kan zijn. Juist omdat een kind zoveel tijd op het matras zal doorbrengen is het van groot belang dat alle gebruikte materialen veilig zijn.

  Op dit moment worden door grote concerns veel kinder- en babymatrassen geïmporteerd uit China waar totaal geen controle is op wat er precies in het schuim en de tijken (het textiel) gedaan wordt. Omdat alles zo goedkoop mogelijk geleverd moet worden is de kans groot dat er met slechte en onveilige materialen gewerkt wordt.

   

  Dit risico loop je vrijwel niet wanneer u een Europees product met het CertiPur label koopt. Het CertiPur label garandeert dat alle gebruikte materialen in Europa geproduceerd en dus gekeurd zijn. Daarnaast zou je kunnen kijken naar het LGA label. Het LGA-Certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die gegarandeerd vrij zijn van schadelijke stoffen. En dan is er nog het medisch getest label. Wellicht is dat wat overdreven hoewel ik dat zelf absoluut niet vind. In mijn optiek kun je niet ver genoeg gaan om er zeker van te zijn dat het kindermatras gegarandeerd vrij is van giftige stoffen, juist omdat jouw kindje zoveel uren op het matras zal doorbrengen.

  Het beste kindermatras heeft al deze certificeringen en biedt comfort en veiligheid en daarnaast ben je ook zeker van de kwaliteit.

  Maar wat is dan het beste kindermatras?

  Juist omdat de meeste ouders het belang van een veilig en comfortabel kindermatras onderschatten, wordt voor de productie van de meeste kindermatrassen gekozen voor de goedkoopst mogelijke materialen om het matras zo scherp mogelijk te kunnen aanbieden. Als je een kwalitatief goed kindermatras wilt maken, moet je natuurlijk niet besparen op de materialen die je nodig hebt. Het zijn namelijk juist de materialen die het ene kindermatras veiliger en comfortabeler maken ten opzichte van het andere.

   

  Een echt goed kindermatras, wellicht het beste kindermatras, is in mijn optiek zonder twijfel Kindermatras Donna. Kindermatras Donna heeft alles in huis; het biedt comfort, heeft alle belangrijke keuringen en certificaties, is ruim 14 cm dik en is netjes afgewerkt. Kindermatras Donna bevat de best mogelijke materialen en biedt absolute veiligheid en comfort.

  Als het beste zelfs niet goed genoeg is, is Kindermatras Prima Donna matras wellicht iets voor jouw kind. Kindermatras Prima Donna is een nóg luxere uitvoering dan Kindermatras Donna al is. Kindermatras Prima Donna heeft buiten alles wat de Donna heeft ook nog een laagje van 4 cm traagschuim (ook medisch gekwalificeerd) dat het comfort en de drukverlagende eigenschappen nog eens extra verbeterd. Kindermatras Prima Donna is ca.16 cm dik, biedt extra comfort en een gegarandeerde goede basis voor de rest van de kinderjaren tot aan de pubertijd.

  1. Kindermatras Donna

  Wanneer je een goed ventilerend, comfortabel en veilig kindermatras zoekt, is het kindermatras Donna de juiste keuze.

  De Donna is een goed ventilerend en koel matras dat veel comfort biedt. Het koudschuim is een HR 55 dat zeer veerkrachtig is waardoor het goede ondersteuning biedt. Dit kindermatras is comfortabel en afgewerkt met een 320 gram gewatteerde stretch tijk. De tijk is gebiesd, heeft een 3D-breisel zijde voor extra ventilatie waardoor het matras koeler dan gemiddeld is. De tijk is doormidden te ritsen en kan gewassen worden op 60 C. Daarnaast is het koudschuim medisch gekwalificeerd en gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen en heeft alle mogelijke certificaten. De dikte van het matras inclusief luxe afritsbare tijk is ca. 14 cm.

  Niet voor niets is het Kindermatras Donna ons meest verkochte kindermatras.

  Kindermatras Donna wordt ook in 70 x 200, 80 x 200 en 90 x 200 gemaakt maar dan zonder beertjesmotief op de tijk.

  Bekijk het Kindermatras Donna

  2. Kindermatras Prima Donna

  Het premium kindermatras is de Prima Donna. De Prima Donna is nog een tíkje comfortabeler en luxer dan het Donna matras door het laagje (4 cm) traagschuim.

  Het toplaagje van 4 cm traagschuim zorgt voor een drukverlagend effect. Onder het traagschuim wordt een koudschuim HR 55 gebruikt dat zeer veerkrachtig is en zeer goede ondersteuning biedt. Uw kind zal genieten van dit extra comfort. De dikte van het Prima Donna matras inclusief luxe afritsbare tijk is een royale 16 cm.

  Kindermatras Prima Donna is gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen. Het heeft alle testen en keuringen van belang doorstaan en is dus medisch gekwalificeerd en heeft alle mogelijke certificaten.

  De comfortabele stretch tijk is 320 gram gewatteerd en gebiest. Het heeft een opengewerkt breisel voor extra ventilatie. De tijk is doormidden te ritsen en kan gewassen worden op 60 C.

  Dit kindermatras wordt ook als tienermatras in de maten 70 x 200 cm, 80 x 200 cm en 90 x 200 cm gemaakt maar dan zonder het beertjes motief.

  Bekijk het Kindermatras Prima Donna

  Terug naar overzicht
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!