allergieen-en-astma-komen-bij-kinderen-steeds-meer-voor

Allergieën

Inhoudsopgave


  Allergieën en astma

  Allergieën en astma komen bij kinderen steeds meer voor. Waardoor dit komt is niet helemaal duidelijk, maar er zijn wel aanwijzingen dat dit te maken heeft met onze huisvesting. Omdat onze huizen tegenwoordig zeer goed geïsoleerd worden, vind je er ook meer stof en huisstofmijt. Minder koude wintermaanden zorgen er ook voor dat de huisstofmijt beter gedijt. Juist in de slaapkamer kan huisstofmijt goed leven vanwege warmte, vocht, isolatie en voeding (huidschilfers). Door de slaapkamer goed te ventileren kunnen allergieën- en astmaklachten vermindert of voorkomen worden.

  Oók het matras heeft invloed op huisstofmijt.

  Bepaalde type matrassen werken beter tegen huisstofmijt dan andere. Pocket matrassen zijn de mínst hygiënische matrassen want in dit type matras kan de huisstofmijt goed gedijen vanwege de vele tussenruimtes (stof). Dan kunt u beter voor een polyether – of zelfs latex matras kiezen. Maar de beste keuze is een koudschuim kindermatras.
  Oók allergeenvrije of allergeendichte matrashoezen kunnen goed helpen allergieën te voorkomen en te bestrijden. Slechts wanneer je de matrashoes kunt wassen op 60 graden, wordt de huisstofmijt pas echt gedood.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!